Bergamovo eterično olje

4,40 5,94 

Počisti

Opis

Bergamotka je majhno, občutljivo drevo, podobno drugim rastlinam citrusov, kot sta pomaranča in limona. Rastlina cveti dvakrat letno spomladi in konec poletja ter daje oranžne plodove, le manjše. Lupina svežega, skoraj zrelega sadja je vir olja bergamotke; uporabljajo se tudi sadje, skorja, list in vejica. Čeprav rastlina bergamotka izvira iz Azije, jo v veliki meri gojijo v Kalabriji v Italiji. Nekaj ​​poskusnih pridelav v sredozemskem bazenu in na atlantski obali ekvatorialne Afrike je doseglo le omejen uspeh.

Bergamotkovo olje je široko uporabljen material, ki hrani in pijačam daje aromo citrusov. Bergamotka ima dišeč, sladek sadni vonj. Olje bergamotke (Citrus bergamia) se uporablja kot odišavljena sestavina v kozmetičnih izdelkih, velja tudi za antiseptik, pomirja, zdravi in ​​rane. Poleg tega študije kažejo na korist pri zdravljenju glivičnih okužb kože.

 

Dodatne informacije

Volumen

10 ml, 15 ml